Pihlajamäen puistokummit

237

Haluatko tehdä jotain konkreettista ja näkyvää Pihlajamäen viihtyisyyden hyväksi? Puistokummius on harrastus, jossa ulkoilun ja kuntoilun ohessa oma naapurusto pysyy siistinä.

Puistokummi on Hyvällä asialla -lupauksen tehnyt asukas, joka harrastuksenaan huolehtii jonkin yhteisen alueen viihtyisyydestä. Hän voi kerätä roskia, haravoida tai huolehtia istutuksista. Puistokummit näyttävät hyvää esimerkkiä.

Vapaasti omassa tahdissa

Puistokummina voit valita itsellesi sopivan kohteen sekä tavan, jolla sen viihtyisyydestä vastaat. Kummikohteeksesi sopii oma lähipuisto, metsäpolun varsi, oman kodin viereinen kadunpätkä tai vaikkapa lasten koulutie. Alueen ei tarvitse olla suuren suuri eikä liioin pienen pieni, vaan juuri sinulle sopiva.

Voit myös valita ystäviesi kanssa yhteisen kummikohteen – puistokummiuden tulisi olla iloista puuhaa ja ulkoilua, ei taakka.

Yksi haluaa pitää kummikohteensa aina tip-top kunnossa, toinen kerää roskia siellä missä liikkuu. Yksi siivoaa kesäisin, toinen syksystä kevääseen, kolmas viikonloppuisin ja neljäs päivittäin kun huvittaa.

Oma yhdyshenkilö

Puistokummina saat mm. roskapihdit, suojaliivin sekä rakennusvirastosta yhdyshenkilön, jonka kanssa sovit käytännön asioista. Häneltä voit pyytää esim. uuden työvälineen rikkoutuneen tilalle ja ilmoittaa, jos olet kerännyt niin paljon roskia, että ne eivät enää mahdu yleiseen roska-astiaan. Yhdyshenkilöltä saat vastauksia, kun jokin viihtyisyyttä koskeva asia askarruttaa.

Pihlajamäen puistokummitoiminta käynnistyi kevään 2008 siivoustalkoista, jossa tehtiin peräti 14 Hyvällä asialla -lupausta. Näin syntyivät Pihlajamäen ensimmäiset puistokummit mm. Kiillepuistoon, Liusketielle, Aarnikanmäelle, Rapakivenkujalle, Sorsalammelle, Aarnivalkealle, Maasälvänpuistoon ja Gneissipolulle.

Tuumasta toimeen

Kun haluat ryhtyä Pihlajamäen puistokummiksi, voit tehdä Hyvällä asialla -lupauksen Pihlajamäen lähiöasemalla (Liusketie 3) aseman aukioloaikoina. Saat samalla mukaasi puistokummien työvälineet ja tunnukset.

Pihlajamäen puistokummitoimintaan osallistuvat Pihlajamäki-Seura, lähiöasema ja rakennusvirasto.

Lue lisää:
Pihlajamäen puistokummit jakavat hyvää mieltä kaikille
Siivoustalkoot poiki 14 puistokummia