Pihlajamäen siivoustalkoot ja puistokummikahvila 10.5.

256

Paras lahja äidille! Pihlajamäen perinteiset kevätsiivoustalkoot järjestetään tänä vuonna äitienpäivän aattona eli lauantaina 10.5. kello 10–15.

Talkoiden keskipiste on Pihlajamäen nuorisotalo (Moreenitie 2), jossa toimii myös maksuton puistokummikahvila. Nuorisotalolta saa siivousvälineitä ja -ohjeita sekä janojuomaa. Tervetuloa!

Opastusta lavan ääreltä

Talkoopäivänä nuorisotalon pihaa koristaa roskalava, jonka ääreltä saat mm. roskapihdit ja jätesäkit. Lavan äärellä päivystää oppaita, joilta saat vinkkejä, mistä vielä löytyy siivottavaa. Kun otat omat työhanskat mukaan, sujuu siivouskin kuin tanssi. Maastosta voi myös löytyä teräviä esineitä kuten ruiskuja, niitä varten on hyvä olla mukana esimerkiksi kannellinen lasipurkki.

Siivoustalkoissa tavoitteena on huitaista koko Pihlajamäki siistiksi. Tule mukaan pidemmäksi tai lyhyemmäksi ajaksi, mikä itsellesi parhaiten sopii!

Puistokummikahvila

Talkoopäivänä nuorisotalolla toimivassa kahvilassa voit kahvittelun ohessa ideoida Pihlajamäen ja lähialueiden kummikohteita, tutustua rakennusviraston tukemaan Hyvä kasvaa Helsingissä -toimintaan ja ryhtyä puistokummiksi. Kaikki tervetuloa!

Kummina saat mukaasi ikiomat kummien työvälineet ja tunnukset ja voit helposti edistää yhteisten alueiden viihtyisyyttä myös vuoden muina päivinä.

Pihlajamäessä on puistokummeja jo mm. Kiillepuistolla ja Vuolukivenpuistolla, mutta näihinkin kohteisiin vielä mahtuu mukaan. Tai voit valita omaksi alueeksesi vaikka oman talosi viereisin tienpientareen – pääasia, että löytyy alue, jonka siisteydestä haluat pitää huolta ilmoittamanasi aikana.

Voit myös valita ystäviesi kanssa yhteisen kummikohteen – puistokummiuden pitää olla iloista puuhaa ja ulkoilua, siitä ei saa tulla taakka.

Siivoustalkoiden yhteydessä toimivasta puistokummikahvilasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne Pihlajamäkeen. Siivoustalkoot järjestää Pihlajamäki-Seura. Talkookahvila järjestetään yhdessä Pihlajamäen Marttojen kanssa.

Tervetuloa mukaan puunaamaan Pihlajamäki juhlakuntoon!