Pihlajamäessä avataan Helsingin uusin kotikaupunkipolku

428

Kotikulmat haltuun kantapään kautta! Pihlajamäen kotikaupunkipolun avajaiset pidetään sunnuntaina 12.6.2011 klo 13 Pihlajamäen uudella aukiolla, os. Graniittitie 2. Sen jälkeen alkaa kaikille avoin opastettu avajaiskävely, kesto noin 3 tuntia. Tilaisuudet ovat osa Helsinki-viikon ohjelmaa. Kotikaupunkipolun avaa Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan varapuheenjohtaja Katriina Alestalo.  Uuden kotikaupunkipolun on koonnut Pihlajamäki-seura Helsingin Lähiöprojektin ja Suomen Kulttuurirahaston tuella. Pihlajamäen kotikaupunkipolku on osa Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan hankekokonaisuutta, johon kuuluu Helsingissä jo 15 vastaavaa polkua.

Pihlajamäen kotikaupunkipolulla on 33 kohdetta, joiden kautta tulevat tutuksi paikallinen historia, luonto, kulttuuri, arkkitehtuuri sekä mielenkiintoiset henkilöhahmot. Reitti muodostaa useita vaihtoehtoisia kokonaisuuksia, joiden pituus on yhteensä noin 6 km.

Kotikaupunkipolun on koonnut Pihlajamäki-seuran työryhmä apunaan Suomen johtava kotikaupunkipolkujen suunnittelija Pauli Saloranta. Hän on toteuttanut pääkaupunkiseudulla jo yhteensä 43 kotikaupunkipolkua sekä 3 kotiseutupolkua yhteispituudeltaan 233 km.

Kotikaupunkipolkujen tarkoituksena on erityisesti uusien asukkaiden kotiutumisen edistäminen, mutta polut soveltuvat mainiosti myös vanhoille tai entisille asukkaille sekä kaikkien muidenkin kiinnostuneiden kuljettavaksi: matkailijoille, koulujen opetuskäyttöön, työpaikkojen virkistyspäivien ohjelmaksi jne. Kotikaupunkipolkujen käveleminen on lähiliikuntaa, joka aktivoi sekä kehoa että mieltä.

Pihlajamäen kotikaupunkipolku julkaistaan myöhemmin myös Pihlajamäki-seuran verkkosivulla kohdekuvauksineen ja lisätietolinkkeineen.

PIHLAJAMÄEN KOTIKAUPUNKIPOLUN AVAJAISKÄVELY

Kotikaupunkipolun avajaiset pidetään su 12.6. klo 13. Lyhyiden seremonioiden jälkeen alkaa opastettu avajaiskävely, jonka kesto on noin 3 tuntia. Reitti kulkee pääosin hoidetuilla kaduilla ja ulkoiluväylillä, mutta myös puiston puolella poiketaan sekä huom. kiivetään kallioille näköalapaikoilla. Säänmukainen varustus ja tukevat kengät jalkaan! Jyrkimmissä paikoissa on kiertomahdollisuus.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!