Pihlajamäkeä ja Pihlajistoa muistellaan 25.5.

324

Helsingin kaupunginmuseo järjestää keskiviikkona 25.5.2011 klo 13–15 muistelutyöpajan kuva-arkistossa, Sofiankatu 4. Aiheena ovat Pihlajamäki ja Pihlajisto, joihin liittyviä kuvia ja muistoja kaivataan myös Lähiöprojektiin liittyvän sarjakuvahankkeen tueksi.

Pihlajamäessä ja Pihlajistossa toteutetaan syksyllä Lähiöprojektin hankkeena historia-aiheisia sarjakuvakursseja alueen kouluissa, nuorisotalossa sekä työväenopistossa ja Lähiöasemalla eri-ikäisille pihlajamäkeläisille koululaisista ikäihmisiin. Kurssien aineistoksi kerätään toukokuussa muistoja alueen paikoista, tapahtumista ja ihmisistä. Keruun toteuttavat pääasiassa alueen koululaiset.

Helsingin kaupunginmuseon Muistojen paikat -työpajan aineistoa käytetään työväenopiston ja Lähiöaseman tausta-aineistona. Kursseilla toteutetuista sarjakuvista kootaan näyttely Pihlajamäkeen loppuvuodesta.Työpajaan mahtuu kaksitoista osanottajaa. Oman kotialbumin voi ottaa mukaan. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Työpajaan on vapaa pääsy kuten kaupunginmuseoon aina.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen
työpajaohjaaja Marja Nykänen puh. (09) 3102 9842 etunimi.sukunimi@hel.fi museolehtori Hilkka Vallisaari puh. (09) 3103 6491 etunimi.sukunimi@hel.fi