Pihlajamäki goes Blues julkisti kesän 2008 artistit

299

Ylivoimaisia naisia, legendaarisia riffejä ja omaperäistä otetta. Pihlajamäki goes Blues retrohenkisessä 60-luvun Kiillepuistossa lauantaina 7.6.2008 kello 14–18.

Tarjolla taas tuhti paketti kunnon rytmimusaa, tähtinä Maarit ja Erja Lyytinen band.

Toista kertaa järjestettävän festarin kotisivut on avattu osoitteessa www.pihlajamaki.info/blues.

Tähtinä Maarit ja Erja Lyytinen

Maarit Hurmerinta on suomalaisen populaarimusiikin ilmiömäinen kuningatar. Hänen uransa laulajana ja lauluntekijänä -70-luvulta tähän päivään perustuu jo tavaramerkiksi muodostuneeseen ääneen, omaperäiseen laulutyyliin ja hienoihin kappaleisiin. Kiillepuistossa Maaritin persoonallista otetta kuullaan Sami Hurmerinnan säestämänä.

Erja Lyytinen on suomalaisen bluesin kiistämätöntä kermaa, eikä vakavasti otettavia haastajia hänellä etenkään naisten sarjassa ole. Vuonna 2007 Lyytinen äänestettiin viiden parhaan suomalaiskitaristin joukkoon. Blues Ladyn tinkimätöntä menoa ryydittävät Davide Floreno kitarassa, Iiro Kautto bassossa ja Rami Eskelinen rummuissa.

Perkussionisti Janko Manneh ja 22-Pistepirkkojen laulaja-kitaristi PK Keränen fuusioivat musiikkiinsa bluesin historian sen alkujuurilta läntisestä Afrikasta aina nykypäivään. Kitaravirtuoosi Olli Siikanen Gypsy Experience -bändinsä kanssa fiilistelee Jimi Hendrixin tuotannon parhailla paloilla.

Legendojen tulkinnat jatkuvat Bar 71:n ja U2:n iltajameissa heti Kiillepuiston ikärajattoman festivaalin jälkeen. Pihlajamäki goes Blues tarjoilee myös Lasten omat bluussit.

Blueskaavaa talkoilla

Pihlajamaki goes Blues on maksuton blues- ja rytmimusiikin festivaali, joka edistää päihteetöntä yhdessäoloa yli ikärajojen. Festivaali toteutetaan talkoovoimin. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua festivaalin kotisivuilla.

Pihlajamäki goes Bluesin järjestää Pihlajamäki-Seuran Musatiimi. Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus ja lähiöprojekti. Festivaalin tapahtumapaikka Kiillepuisto on osa rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti arvokasta 1960-luvun Pihlajamäkeä.

 

Lisätietoja:
Tuottaja Sini Heino-Mouhu, sini.heino-mouhu(at)hel.fi, puh. (09) 310 69960.