Pihlajamäki goes Blues with Dave Lindholm

443

Lauantaina, kesäkuun 9. päivänä kello 11–15 Pihlajamäki goes Blues. Kiillepuistossa järjestettävä koko perheen ilmainen tapahtuma on toinen laatuaan – tällä vuosituhannella. Samaisessa puistossa on musisoitu jo 70-luvulla ja tämänkesäinen pääesiintyjä Dave Lindholm oli mukana myös silloin.

Vaikka Dave ”Isokynä” Lindholmilla on suomalaisena blues-legendana esiintyjistä painoarvoa eniten, kantaa lava pari vähän pienempääkin kynää: Hovinarriyhtyeen kanssa lavalle fl engaavat Gonzo Gorilla ja Nastamuumio. Blues-tunnelmiin yleisön virittää paikallinen Pihlis Boys, jossa soittavat Kari Laakso, Leo Lemmetyinen, Lassi Mouhu, Masa Mäkinen ja Risto Piutunen.

Juurevalla linjalla jatkavat Johnny and the Sidekicks, keulahahmonaan blueskitaristi ja – laulaja Jonni Seppälä sekä maamme eturivin muusikoista koostuva Stadin Juhlaorkesteri. Tilaisuuden juontaa Juha ”Piki” Torikka. Musatiimi ylpeänä esittää: Lauantaina, kesäkuun 9. päivänä kello 11–15 Pihlajamäki goes Blues. Kiillepuistossa järjestettävä koko perheen ilmainen tapahtuma on toinen laatuaan – tällä vuosituhannella. Samaisessa puistossa on musisoitu jo 70-luvulla ja tämänkesäinen pääesiintyjä Dave Lindholm oli mukana myös silloin.

Pihlajamäki goes Blues on koko perheen päihteetön tapahtuma, eli festarialueella bluussataan rouheesti pillimehun voimalla. Illalla festariväki voi kääntää kirsunsa ja virsunsa kohti ostarin U2-ravintolaa, jossa meno jatkuu elävän musiikin tahdissa: alkuillasta laulattaa trubaduuri Nipa ja kello 23 esiintyy Peikko MC Rhythm and Blues Band.

Nakit ja bluusi

Kulttuurin lisäksi tarjolla on muutakin mutusteltavaa, eli grilli ja kahvio palvelevat nälkäisiä ja janoisia maukkaine tuotteineen. Lapset saavat kuluttaa energiaansa pomppulinnassa ja jättitrampoliinilla tai painaa itselleen festarikassin. Myyntipöydältä saa jokainen käydä ostamassa itselleen ensimmäisen legendaarisen Pihlajamäki goes Blues -paidan.

Kiillepuistossa voi myös bongailla entisiä pihlajamäkeläisiä. Huhu kertoo, että mm. Lauri Mätäksen Päiväkirja -teoksessa salanimillä esiintyneitä sankareita olisi livenä paikalla. Kutsun ovat saaneet myös Pihliksessä aikoinaan asuneet Kaija K ja Pekka Ruuska sekä lähiömme lapsia neljällä vuosikymmenellä musiikin pariin innostanut, HUYK:n legendaarinen musamaikka Seija Järvinen, avec Klasu.

Pihlajamäki goes Blues -tapahtuman on pohkeitaan säästämättä polkaissut kasaan pääosin Pihlajamäen asukkaista ja Pihlajamäki-Seuran jäsenistä koostuva Musatiimi. Osa porukasta oli järjestämässä jo viimekesäistä lasten musiikkitapahtumaa. Kun aikuisten makuun passaavaa tarjontaa haluttiin tänä vuonna laajentaa, suunnattiin ujostelematta suoraan huipulle.

Letkeää menoa Kiillepuistossa sponssaavat Ravintola U2, Wotkin lihatukku, Digital Media Partners, Cloetta Fazer, Ylipaino. com, Kaakelikeskus Helsinki Oy, S-market Pihlajamäki, Hok-Elanto, Malmin Citymarket ja Malmin Baquette. Tapahtumaa toteuttamassa FC Pihlajisto ja Tapanilan Erän salibandy-joukkue -94 Leijonat. Kaikki tekijät ja tukijat voit tarkistaa Pihliksen omilta verkkosivuilta www.pihlajamaki. info.

Teksti: Riitta Sivonen

Tämä artikkeli on julkaistu Pihlajamäen lähiölehdessä 1/2007.