Pihlajamäki Laiturin näyttelyssä 4.11.-31.12.

206

Näyttely ”Esikaupungeissa tapahtuu!” avautui keskiviikkona 4.11. Laiturilla, entisellä linja-autoasemalla Kampissa. Ainutlaatuinen näyttelykokonaisuus esittelee valokuvin, videoin ja diaesityksin 26 kaupunginosan nykypäivää, myös Pihlajamäen. Keskiviikkona 11.11. starttaakin bussi Mikonkadulta klo 13 ja kuljettaa halukkaat tutustumaan Helsingin ensimmäiseen arkkitehtuuripolkuun – siis Pihlajamäkeen.

Suurin osa helsinkiläisistä asuu esikaupungeissa. Niissä on monipuolisia asuntoja, vireä elinkeino- ja kulttuurielämä sekä aktiivisia asukkaita. Kullakin kaupunginosalla on oma tarinansa.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan opaskirja samaisiin kaupunginosiin. Kaivattu opas Helsingin esikaupunkeihin ilmestyy myös ruotsiksi ja englanniksi. Viisi näyttelyvideota kertoo kaupungista nuorten näkökulmasta. Neljä helsinkiläisnuorta on ideoinut, kuvannut ja editoinut videot.

Pihliksessä kierros arkkitehtuuripolulla ja joulun avaus

Näyttelyn aikana järjestetään oheistapahtumia Laiturilla sekä esillä olevissa kaupunginosissa. Ohikulkijat voivat katsella näyttelykuvia myös Lasipalatsin seinästä, johon kuvia heijastetaan marras- ja joulukuussa päivittäin illan hämärinä tunteina.

11.11. linja-auto kuljettaa halukkaat Rautatientorilta Mikonkadun pysäkiltä Pihlajamäkeen, missä on opastettu kävely Helsingin ensimmäisellä arkkitehtuuripolulla. Ja Pihlajamäessä juhlistetaan joulun avausta 10.12. Lisää oheistapahtumia verkkosivuilla www.hel.fi/lahioprojekti.

Julkaisu Esikaupungeissa tapahtuu! Opas sille, joka retkeilee kaupungissa voi ostaa 7,50 euron hintaan Laiturilta)

Esikaupungeissa tapahtuu!
näyttely Laiturilla 4.11.­- 31.12.2009
avoinna ti-pe10-18, la 12–16, vapaa pääsy
jouluna suljettu 22.–26.12.2009

Laiturin osoite: Narinkka 2 (vanha linja-autoasema, Kamppi)
puh. (09) 310 37390, laituri.hel.fi/