Pihlajamäki-seuran uusi puheenjohtaja Tuomas Työrinoja: ”Kaupunginosatoiminta saa muutoksia aikaan”

399

Tuomas Työrinoja valittiin alkuvuodesta ja pitkän suostuttelun jälkeen Pihlajamäki-seuran uudeksi puheenjohtajaksi. Joko hän on katumapäällä?

– Heh, en todellakaan. Opintojen, töiden ja luottamustehtävien yhteensovittaminen on haastavaa, mutta Pihlajamäki-seurassa on onneksi paljon aktiiveja – mitään ei tarvitse tehdä yksin.

– Vapaaehtoistyö on sitä paitsi parhaimmillaan todella palkitsevaa. Yksi ihminen voi saada yllättävän paljon aikaan, kun vain ryhtyy tuumasta toimeen. Vielä tehokkaampaa vaikuttaminen on, kun kannanoton takana seisoo isompi porukka. Viime vuonna seura sai selviä parannuksia aikaan ostarin torisuunnitelmien liikenneturvallisuuteen ja Jouko-bussilinjan reitteihin.

Työrinoja on asunut Pihlajamäessä vasta pari vuotta. Mikä sai hänet liittymään kaupunginosayhdistykseen näin nopeasti?

– Ajattelin enemmän, että miksi en liittyisi. Jäsenmaksu oli ja on kohtuullinen, 10 euroa, ja se käytetään meidän asukkaiden iloksi. Kehotan kaikkia muitakin pihlisläisiä ainakin harkitsemaan asiaa. Jäseneksi liittyminen ei vie kuin minuutin osoitteessa www.pihlajamaki.info/liity Myös eri tapahtumissa kuten vaikkapa Pihlajamäki goes Bluesissa voi ilmoittautua. Kympin voi varmasti käyttää tyhmemminkin!

Minkä asian uusi puheenjohtaja näkee nyt tärkeäksi Pihlajamäki-seuran toiminnassa?

– Vaikka sanoin, että seurassa on paljon aktiiveja, mielestäni olennaista on saada lisää jäseniä. Pihlajamäki-seura, kuten kaikki kaupunginosajärjestöt, on tasan niin tehokas ja aikaansaava kuin me asukkaat siitä teemme. Mitä enemmän meitä on, sitä parempia tapahtumia voimme järjestää ja sitä suurempi on meidän painoarvo kaupungin virkamiehiin päin.

– Tärkeää on myös luoda ihmisille mielekkäitä mahdollisuuksia kehittää Pihlajamäkeä hyvässä seurassa. Vapaaehtoistyö ei saisi olla liian raskasta, vaan tilaa pitäisi olla myös sille, että joku osallistuu muutaman tunnin verran johonkin. Itse tulin alun perin seuran toimintaan mukaan tekemään verkkosivuja, eikä se koskaan tuntunut ikävältä puurtamiselta, vaan oli hauskaa puuhastelua töiden ohessa.

– Nykyiset toimintaryhmät eivät ole mitenkään kiveenhakattuja, vaan uusia luodaan aina sitä mukaan kun uusia ihmisiä ja uusia tarpeita ilmaantuu. Esimerkiksi vastikään perustettu taiteilijaverkosto syntyi juuri näin.

Mikä on parasta Pihlajamäessä?

– Näin kesällä on helppo sanoa, että luonto. Tällaiset upeat metsät ja väljät puistomaiset pihat ovat melkoista luksusta, kun vertaa mihin tahansa uuteen kaupunginosaan. Lauttasaaren rantojen kasvattina Vantaanjoen läheisyys uimarantoineen ja melontamahdollisuuksineen on myös tärkeä juttu. Pihlis ei todellakaan ole mikään betonihelvetti, vaan kaunis, arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen, luonnonläheinen kaupunginosa.

Entä mitä Pihlajamäessä olisi parannettava tai kehitettävä? – On aina harmillista, kun palvelut heikkenevät. Esimerkiksi posti on sellainen lähipalvelu, johon pitäisi päästä kohtuullisen matkan kävelemällä. Pihliksen pitää kehittää maine, että jos sieltä yrittää viedä jotain, asukkaat antavat kuulua perästä!

– Ostarille suunnitellut muutokset on alueen kehitykselle myös iso asia, jota seurana tulemme seuraamaan tarkasti.

Teksti: Vesa Koskela
Kuva: Ann-Sofia Helttula

Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 1/2009