Pihlajamäki suomalaisen huippuarkkitehtuurin näyttelyssä

290

Pihlis on taas parrasvaloissa! Suomen rakennustaiteen museossa (Kasarmikatu 24) on 28.9.2008 asti uusimman suomalaisen huippuarkkitehtuurin katselmus, jossa 25 kohteen joukossa on myös Pihlajamäki. Näyttelyyn liittyy kävelykierros Pihlajamäessä keskiviikkona 3.9. 

Näyttely sisältää ajankohtaisia asumisen, julkisen rakentamisen ja kaupunkisuunnittelun esimerkkejä pienestä vapaa-ajan asunnosta laajamittaiseen virastokompleksiin. Siihen liittyy kävelykierros kussakin näyttelyn kuudessa helsinkiläiskohteessa, ja Pihlajamäen suojeluun tutustutaan keskiviikkona 3.9. arkkitehtien Taru Tyynilä ja Riitta Salastie johdolla. Kävely alkaa ostoskeskukselta kello 18 ja se kestää noin tunnin.

Puolet näyttelyn kohteista sijaitsee pääkaupunkiseudulla, toinen puoli muualla Suomessa tai ulkomailla. Uudisrakennusten ohella mukana on 1950-70-luvun modernin rakennuskannan ja saman ajan alueiden täydennys-, korjaus- ja muutossuunnittelukohteita.

Näyttely on kolmas vuonna 2004 alkaneessa kaksivuotiskatselmusten sarjassa, jossa suomalaisen nykyarkkitehtuurin huippuja esitellään niin kotimaiselle yleisölle kuin kulttuurivientiinkin.

Näyttelyn yhteydessä julkaistavassa samannimisessä kirjassa (Suomen arkkitehtuuria 0607) on kohde-esittelyjen lisäksi myös artikkeleita, jotka valottavat suomalaista nykyarkkitehtuuria eri näkökulmista.

Suomen arkkitehtuuria -sarja on Alvar Aalto Akatemian, Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn ja Suomen rakennustaiteen museon yhteinen hanke. 

Lisätietoja rakennustaiteen museon sivuilta >