Pihlajapäivä sai sadat suut hymyyn

349

Pihlajamäkeläisiä hellittiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna yllin kyllin: ostarin lauantaisten 45-vuotissynttärien jälkeen sunnuntaina 7.9. hyvää mieltä jakoi Pihlajapäivän kyläjuhla. Ruuskan, pomppulinnan, paloauton, juhlaorkesterin, jättitrampoliinin ym lisäksi paikalla oli Peppi Pitkätossu.

Pihlajapäivä oli napannut estradille oikean kotiseudun helmen: Lavaohjelman aloitti Pekka Ruuska, Pihlajamäen kasvatti, joka voitti yleisön sydämet välittömällä esiintymisellään ja sai pienen lämmittelyn jälkeen porukan lauluunkin mukaan. Ja Rafaelin enkeli soi penkkiriveillä.

Keikan jälkeen nimmareita jakanut Ruuska muisteli lapsuuttaan ja nuoruuttaan Pihlajamäessä.
– Tämä oli silloin 60-luvulla sellaista hienoa puutarhakaupunkia, Helsingin Tapiolaa. Hyvä, että Pihlajamäen arvostus on taas alkanut nousta.

Ruuskan lämmittelemä yleisö pääsi varsinaiseen vauhtiin, kun lavalle suhahti maailman vahvin tyttö. Peppi Pitkätossu alias Marjo Suominen tempaisi mukaansa ainakin pari sataa lasta ja aikuista liki tunnin laululeikkiin. Pepin jälkeen aloittanut Stadin juhlaorkesterikin naureskeli ja lauleskeli lavalla mukana. Ei tullut kylmä ja hauskaa oli!

Liki tuhat kävijää

Pihlajiston ala-asteen kentällä kävi vilkas hyörinä koko päivän. Myös lavan laitamilla. Pihlajapäivään osallistui järjestäjien arvion mukaan liki tuhat kävijää.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Pihlajamäen osaston askartelupisteessä syntyi helmiketju poikineen, kun yli 60 lasta kävi niitä askartelemassa.
– Oli aika söpöä, kun yli 10-vuotiaat pojatkin tulivat tekemään rannekoruja. Ja jotkut tekivät niitä äidilleen, lasten kanssa koruja askarrellut Lena Elfving iloitsi.

Jättitrampoliini ja pomppulinna hypyttivät lapsia koko päivän. Paloautonkin ovi kävi tiuhaan parin tunnin ajan, kunnes hälytys kutsui auton pikavauhtia muualle. Leijonien tarjoilema hernerokka pääsi jopa loppumaan, samoin kahvilan piti laittaa lappu luukulle kesken kaiken. Vain vanhempainyhdistyksen makkaravarastot vastasivat kysyntään loppumetreille asti.

Koulun sisälläkin oli vilkasta, vaikka tekemisen tahti olikin tyystin toinen. TerveysEXPOssa pääsi testaamaan terveyttään, mm. mittauttamaan verenpaineen ja -sokerin sekä testaamaan astma-alttiutta.
– Kysyntää matalan kynnyksen testauspaikalle selvästi on, sillä jokaisen neljän testipöydän ääreen oli jatkuva jono, terveydenhoitaja Pirjo Seppä Pihlajamäen terveysasemalta kertoi.

Peppi Pitkätossun vauhti oli sen verran kova, että Herra Tossavaisellakin oli kiinni pitelemistä. 

Pihlajapäivä oli hieno osoitus paikallisesta yhteistyöstä. Pihlajamäki-Seuran ja Pihlajiston asukasyhdistyksen järjestämässä juhlassa olivat mukana Pihlajamäen leijonat, partiolaiset ja MLL, K-Market Pihlajisto, ala-asteen vanhempainyhdistys, SPR, Helsingn Etra, Aivovammaliitto, terveysasema, seurakunta, pelastuslaitos, lähipoliisi ja liikuntavirasto. Juhlan siitä tekivät paikalle tulleet sadat asukkaat. Tapahtumaa tukivat kulttuuriasiainkeskus ja lähiöprojekti. Ja ensi vuonna uudestaan!

Kuvat Päivi Seikkula, paitsi Peppi mikrofonissa Riitta Sivonen