PixMill tulostaa näkyvyyttä

426

Hiekkakiventien yritysalueella sijaitsee kymmenkunta eri toimialojen yritystä. Yksi niistä on PixMill, Suomen suurin digitaalisten suurkuvatulosteiden valmistaja.

PixMill Oy syntyi vuonna 2007 kahden suurkuvatuloste- ja tapahtuma-alan toimijan fuusiosta. Pihlajamäessä yritys on sijainnut reilun vuoden verran. Sen palveluksessa on viitisenkymmentä työntekijää, ja liikevaihtoa kertyy tänä vuonna noin 7 miljoonaa euroa. PixMill Oy ja Kontulassa sijaitseva PrintStudio Oy kuuluvat samaan konserniin.

– Tuotteitamme voi nähdä somistuskuvina Stockmannin tavarataloissa, messurakennelmissa, kaupungilla banderolleina, teipattuina metro- ja ratikkavaunuina tai vaikka Kansallismuseon ja Kiasman seinässä kertomassa näyttelyistä, toimitusjohtaja Matti Laajarinne kertoo.

Yrityksen tuottamista materiaalikokonaisuuksista suurimpia on ollut Eurovision Laulukilpailujen markkinointi- ja somistusmateriaalit vuonna 2007.

Digitaalikuvaa hyödyntävien sisustustuotteiden kysyntä on kasvussa.

– Yhä useammat yritykset haluavat viestiä arvojaan toimitilojensa sisustuksissa. Kuvan käyttö on lisääntynyt myös julkisissa tiloissa.

Materiaalien ja laitteiden kehityksen myötä sovelluksia tulee jatkuvasti lisää. PixMilliin on vastikään hankittu uusi tasotulostin, joka printtaa kuvat suoraan kiinni valittuun alustaan. Vanhemmat koneet tulostavat kuvia, joiden kiinnittäminen tai jälkikäsittely vaativat enemmän aikaa ja resursseja.

– Meillä taitaa olla myös Suomen ainoa viisi metriä leveää lakanaa tulostava laite, arvelee Laajarinne.

Aito arvopohja

Toimitusjohtaja Matti Laajarinne pohtii työkseen yhteiskuntavastuu- ja ympäristökysymyksiä, sitä kuinka asiakasyritys voisi parhaiten tuoda esille arvonsa.

– Sanoman tulee aina perustua todellisuuteen eli toiminnan pitää olla läpinäkyvää, Laajarinne toteaa.

Sama koskee myös PixMilliä.

– Haluamme olla vastuullinen työnantaja ja toimia ympäristö huomioon ottaen. Käytännössä ympäristöystävällisyys tarkoittaa esimerkiksi UV-säteiden käyttämistä liuottimien sijaan tulosteiden kuivaamisessa. Käytetyt banderollit toimitamme mahdollisuuksien mukaan ekologiseen jatkojalostukseen Globe Hopelle, joka tekee niistä muun muassa läppärilaukkuja, kauppakasseja, kirjekuoria ja esitetaskuja, Laajarinne kertoo.

Pihlajamäessä hyvä olla

PixMillille toimipaikka Pihlajamäessä on mieluinen, etenkin hyvien yhteyksien vuoksi. Tilaa talossa on kaikkiaan 1 700 neliötä, mutta vähän enemmänkin saisi olla.

– Nykyään toimintamme keskittyy voimakkaasti tänne pääkaupunkiseudulle, mutta laajentuminen on tavoitteena. Etenkin itänaapurin markkinat kiinnostavat, Laajarinne paljastaa.

Pihlajamäen lähiölehden yritysjuttusarja on yrittäjien toiveiden mukaan pomppinut firmasta toiseen. Mikä yritys PixMillin toimitusjohtajaa kiinnostaisi?

– Aika vähän tulee liikuttua Pihlajamäen keskustassa, mutta joskus netissä olen törmännyt Liusketiellä sijaitsevaan Taltec Oy -nimiseen firmaan. Siitä olisi mukava tietää lisää.

Teksti ja kuvat: Riitta Sivonen

Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 4/2008