Pääkaupunkiseudun yhteiset siivoustalkoot

370

Pääkaupunkiseudun yhteiset siivoustalkoot
18.4.-19.5.2006

Pääkaupunkiseudun kaupungit yhdistävät voimansa neljättä kertaa perinteisissä kevätsiivoustalkoissa. Talkoot on tarkoitettu kaikille ympäristönsä viihtyisyydestä kiinnostuneille pääkaupunkiseudun asukkaille. Helsingissä talkoisiin ilmoittautuminen alkaa 27. maaliskuuta.

Siivoustalkoot ovat yhdis­tyksille, kouluille, koirakerhoille, partiolaisille tai vaikka kaveriporukoille mainio tapa ottaa kesä vastaan. Sopivia kohteita ovat kaikille yhteiset alueet kuten metsiköt, ulkoilualueet, rannat, puronvarret ja teiden pienta­reet – siis paikat, joiden siistiminen ei kuulu minkään kiinteistön vastuulle tai joita muuten siivotaan harvoin.

Rakennusvirasto toimittaa jokaiselle talkooporukalle jätesäkkejä ja roskapihtejä sekä huolehtii jätteiden poiskuljetuksesta. Talkooryhmille postitetaan Hyvä kasvaa kaupungissa -julisteita alueellista tiedottamista varten. Isoille talkooporukoille tuodaan talkoolava.

Talkoisiin ilmoittautuminen alkaa maanantaina 27.3.

Helsingin talkoisiin voi ilmoittautua 27.3.-28.4.2006 kello 9-16 rakennusviraston asiakaspalvelussa, puh. 166 2500.

Vapaaehtoistyö on kultaa!

Helsingin siivoustalkoot täyttävät tänä vuonna 22 vuotta. Viime vuonna talkoisiin osallistui liki 28 000 henkilöä. Heistä suurin osa oli koululaisia. Asukas- ja muista ryhmistä siivoustyöhön osallistui noin 4 000 henkilöä.

Jos jokainen vapaaehtoinen tekee kaksi tuntia työtä ja työn tuntihinta olisi seitsemän euroa, on työpanos kaupungille yli 390 000 euron arvoinen!  

Puutarhajätteen vienti yhteisille alueille on kielletty

Yhteisiä lähimetsiä rumentavat yksityiset puutarhajätekasat ovat yhä ongelma pääkaupunkiseudulla. Puutarhajäte ei kuulu yhteiseen luontoomme, vaan se pitää kompostoida omalla tontilla tai kuljettaa puutarhajätteenä kaatopaikalle. Mm. Marttojen Kauha ja kukkaro -opetustilassa järjestetään ilmaisia kompostointikursseja kevään aikana: www.ytv.fi/FIN/jatehuolto/lajittelu/kompostointi/kompostoijan_opas/tapahtumia.htm
 
LISÄTIETOJA:
Projektipäällikkö Elina Nummi, puh. 050 388 1410, Helsingin rakennusvirasto
Lisätietoja talkoista saa myös osoitteesta www.hkr.hel.fi