Puutu Nyt! Pihlajamäessä 2007–2009

475

Pihlajamäessä on käynnistynyt Puutu Nyt! -niminen hanke, jonka avulla pyritään vähentämään alaikäisten alkoholin käyttöä. Pihlajamäki on yksi hankkeen neljästä pilottialueesta.

Pihlajamäessä toimii alueellinen työryhmä, jossa on mukana mm. alueen asukkaita, yrittäjiä, yhdistyksiä, poliisi ja seurakunta. Työryhmässä pohditaan alaikäisten alkoholin käyttöä ja siihen puuttumista. Kokouksiin ovat tervetulleita kaikki alueen asukkaat – mukaan kaivataan lisää jäseniä ja näkökulmia. Ota yhteyttä projektityöntekijään.

Välitä nuorista, älä alkoholia

Keväällä 2008 toteutetaan Välittäjät –kampanja, jonka tarkoituksena on vaikuttaa alaikäisten alkoholin saatavuuteen ja alkoholin välittämiseen alaikäisille. Neljännes alaikäisten hallussa olevasta alkoholista on peräisin heidän omilta vanhemmiltaan, sisaruksiltaan, täysi-ikäisiltä kavereiltaan tai satunnaisilta ohikulkijoilta. Välittäjät –kampanja pyrkii vaikuttamaan näihin ryhmiin alkoholin välittämisen vähentämiseksi.

Puutu Nyt! -hanketta koordinoi Helsingin kaupungin nuorten ehkäisevän päihdetyön yksikkö Klaari. Hanketta rahoittaa Lääninhallitus ja Helsingin kaupunki.

Jani Liukkonen korostaa vanhempien vastuuta alaikäisten päihteiden käytössä.

Hankesuunnitelma (pdf 60 kt)

Lisätietoja:
projektityöntekijä Marko Harapainen
puh. 040 334 5129
marko.harapainen(at)hel.fi
www.klaarihelsinki.fi