Rytmin riemu täyttää kalliot ja notkot

408

Syvän etelän soundeja, juurevaa svengiä ja taattua Remua; siinä neljännen Pihlajamäki goes Bluesin piknikresepti. Pikantin lisän Kiillepuiston jameihin tuo ulkomaanvahvistus ja delta bluesin lähettiläs Tim Lothar.

Lauantaina 5.6. Suomen ainoa oikea lähiöbluesfestivaali – ilmainen ja päihteetön sellainen – räväyttää kesän käyntiin.
Pihlajamäki goes Blues uskoo rytmimusiikin tervehdyttävään voimaan. Niin tekevät onneksi myös Helsingin kaupungin lähiöprojekti, sosiaalivirasto, kulttuuriasiainkeskus ja Klaari, jotka tukevat Pihlajamäki-seuran ja Pihlajamäen
aluetyön järjestämää festaria. Talkooporukalla pyörivä tapahtuma paitsi grillaa makkarat ja paistaa letut, ennen kaikkea tarjoaa tasokasta rytmimusiikkia lavan täydeltä.

Menon Kiillepuistossa polkaisee käyntiin klo 14 Johnny’s Blues Bonanza. Festarin päättää iltaklubilla Ravintola Rallissa Jo’ Buddy & Down Home King III, jonka johtohahmoa Jussi Raulamoa on autenttisessa juurevuudessaan epäilty uudelleen syntyneeksi aidoksi bluesmieheksi.

Näiden numeroiden välissä 1960-luvun arkkitehtuurin keskellä kuullaan monilahjakkaiden Maria Hännisen ja Maya
Paakkarin All Stars Bandin rouheahkoa ja maanläheistä menoa sekä legendaarista Remua kahden kitaristin ja basistin kanssa. Hurriganes-klassikot eivät kuole.

Kortensa kekoon tuo myös delta bluesia soittava tanskalainen Tim Lothar. Pihlajamäki-seuran musatiimin delegaatio bongasi karismaattisen juutin viime lokakuussa Saksassa Baltic Blues Challenge -kisassa ja houkutteli tämän Helsinkiin
soittamaan vaikuttavasti kalskahtavaa resonaattorikitaraansa.

Teksti: Tanja Railo

Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 1/2010