Savelan pelloilta potkua nuorten kesään

459

Pihlajamäen nuorisolle avautuu uusi mahdollisuus viettää aikaa, kun uusi nuorisopuisto avaa ovensa 1. kesäkuuta Pihlajamäen, Pihlajiston ja Savelan kainalossa. Puiston kaikki toiminta on päihteetöntä, ja sen tarkoituksena on antaa nuorille vaihtoehtoinen ajanviettotapa kesäloman ajaksi.

”Ajatus puistosta sai alkunsa vuonna 2001 Hesan Nuorten Äänen järjestämistä nuorten Avoimista Foorumeista”, kertoo nuoriso-ohjaaja Laura Saarela nuorisoasiainkeskuksen Latokartanon nuorisotyöyksiköstä.

”Nuorisopuistohanke käynnistettiin vuonna 2003. Suunnittelutyöhön osallistui nuoria kouluilta ja nuorisotaloilta. Nuoret toivoivat monipuolista toiminnallista puistoa.”

Saarela kertoo, että tytöt kritisoivat erityisesti pojille suunnatuiksi kokemiaan skeittipaikkoja ja toivoivat heille sopivampaa puistoa. Suunnittelussa mukana oli noin 100 Helsingin Uuden Yhteiskoulun yli 13-vuotiasta tyttöä. Myös Tyttöjen puistona tunnettu osa-alue aloittaa toimintansa kesäkuussa.   

”Nuorisopuisto koostuu neljästä osasta,” Saarela selittää. ”Tyttöjen puistoon tulee muun muassa keinuja ja amfiteatteri, ja Savelan skeittipuistona tunnetussa Free Style -parkissa voi skeittailla, pyöräillä ja rullaluistella. Kolmantena on kenttä, jolla voi harrastaa vaikka katusählyä ja koripalloa. Neljäs osa on olohuonemainen talo, jossa on muun muassa kahvio ja mahdollisuus käyttää tietokonetta.”

Saarela lupaa, että Pihlajamäen nuorisopuistossa nuoret pääsevät toteuttamaan itseään ja olemaan aktiivisessa roolissa mielekkäiden toimintojen suunnittelemisessa ja toteutuksessa. Täksi kesäksi on jo suunniteltu ilmaisutaidon kurssi sekä skate-, BMX-pyöräily- ja temppurullaluistelukurssit.

Teksti ja kuvat: Gioanna Iacono

Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 1/2009