Sulo Savolainen

Sulo Savolainen (1933–) valmistui arkkitehdiksi vuonna 1962. Sitä ennen hän työskenteli opiskelun ohessa Kulutusosuuskuntien Keskusliiton Asunto-osastolla arkkitehti Esko Korhosen avustajana Roihuvuoren alueen suunnittelussa ja luonnosvaiheesta alkaen kumppanina Pihlajamäen suunnittelussa.

Korhosen perustettua oman toimiston Savolainen sai vastuulleen Maasälväntien ja Liusketien kortteleiden jatkosuunnittelun ja toteuttamiseen. Seuraavat asuntoaluekohteet olivat mm. Vantaan Simonmetsä ja Simonsilta sekä Helsingin Merihaka (yhdessä Arvi Ilosen ja Peter Bieberin kanssa). 1970-luvun puolivälistä alkaen Savolainen suunnitteli toimintakeskuksia, joihin sisältyi kouluja, monitoimisaleja, liikuntatiloja, päiväkoteja, liiketiloja, terveysasemia, nuorisotiloja, vanhusten ja vammaisten palvelukeskuksia sekä seurakuntien tiloja.

Vuoden 1980 molemmin puolin hän osallistui suurten vientitarjouskohteiden suunnitteluun. Suunnittelurengas Oy:ssä hän suunnitteli kansainvälisesti palkitun Turun Cumulus-hotellin yhdessä arkkitehti Kirsti Laukan kanssa. 1980-luvun suurin kohde oli Lappeenrannan Sammonlahden alueen keskus, johon Savolainen suunnitteli liike- ja kulttuurikeskuksen (osittain keskeneräinen vielä vuonna 2008), koulun, urheiluhallin, terveyskeskuksen, päiväkodin, vanhusten ja vammaisten palvelukeskuksen sekä kaksi toimistotaloa.

Suunnittelutyön ohella Savolainen toimi Teknillisen Korkeakoulun Arkkitehtiosaston yhdyskuntasuunnittelun tuntiopettajana yli kolmekymmentä vuotta.