Tarinoita Pihlajamäestä -näyttely 12.12.201-1–9.1.2012

392
pihlis_nettiin.jpg
pihlis_nettiin.jpg

Tarinoita Pihlajamäestä -hankkeen työt tulevat näytteille Pihlajamäen ostoskeskukseen. Eri-ikäisten tekijöiden teoksia yhdistävät paikallinen historia ja nykypäivä. Näyttelyn avajaiset ovat keskiviikkona 14.12. klo 16.30, jolloin paikalla on sarjakuvien tekijöitä.

Työt ovat nyt nähtävillä myös verkossa hankkeen blogissa pihlis.sarjakuvablogit.com ja vuoden 2012 toukokuusta lähtien Helsingin kaupunginmuseossa osana World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.

Pihlajamäessä pyöri syyskuusta marraskuuhun sarjakuvakursseja lapsista vanhuksille kouluissa, lähiöasemalla ja kirjastossa. Kursseilla työstettiin sarjakuvia asukkaiden omista alueeseen liittyvistä kokemuksista ja muistoista. Opetus pohjautui Maailman sarjakuvat ry:n kehittämään ruohonjuuritason metodiin, joka takasi matalan kynnyksen sarjakuvatyöskentelyn aloittamiselle. Työpajoissa edettiin käsikirjoituksesta valmiiseen teokseen. Opetuksesta ja näyttelyn kokoamisesta vastasi Sarjakuvakeskus, joka myös tuottaa hankkeesta koottavan sarjakuvajulkaisun.

Tarinoita Pihlajamäestä on pilottihanke, jonka tavoitteena oli tallentaa lähiöalueen historiaa, sitouttaa asukkaita alueeseensa ja vahvistaa paikallisidentiteettiä lapsista vanhuksiin. Sarjakuva valittiin tarinoiden ilmaisukeinoksi suomalaisen sarjakuvan ja Suomen sarjakuvaseuran 100- ja 40-vuotisjuhlavuosien kunniaksi.

Pilottihankkeen suunnittelu yhdisti laajasti asiantuntijoita kaupungin eri virastoista. Hanketta olivat toteuttamassa Helsingin kaupungin lähiöprojekti, kulttuurikeskus, Pihlajamäen lähiöasema, opetusvirasto, työväenopisto, Helsingin kaupunginmuseo, Sarjakuvakeskus, Helsingin Uusi yhteiskoulu, Pihlajamäen ala-aste, Viikin kirjasto sekä Pihlajamäen ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys ry.

Näyttelyn avajaiset Pihlajamäen ostoskeskuksessa
Keskiviikkona 14.12. klo 16.30, Meripihkatie 1

Avajaisten jälkeen voi siirtyä Pihlajamäen nuorisotalolle nauttimaan perinteisestä puurojuhlasta klo 17 alkaen.