Pihlajamäki-seuran vuoden 2017 toimintasuunnitelma

545
Pihlajamäki-seuran logo

Pihlajamäki-seura toimii sääntöjensä mukaan Pihlajamäen asukkaiden etujärjestönä. Seura pyrkii edistämään alueella asuvien ja toimivien ihmisten ja yritysten yhteisöllisyyttä, hyvinvointia, viihtyvyyttä, viestintää, kanssakäymistä ja yhteistoimintaa. Seura yrittää myös ehkäistä syrjäytymistä ja eriarvoisuutta keskustelemalla ja olemalla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa sekä tekemällä yhteistyötä lukuisten organisaatioiden kanssa.

Pihlajamäki-seura on Helsingin kaupunginosayhdistykset (HELKA) ry:n jäsen ja sen myötä Suomen Kotiseutuliitto ry:n jäsen. Pihlajamäessä toimii useita eri yhteisöjä ja järjestöjä, jotka yhteistyössä ja verkostona haluavat kehittää Pihlajamäkeä entistä viihtyisämmäksi asuinalueeksi.

Seuran toiminta perustuu täysin vapaaehtoistyöhön.

Lausuntoja

Yleiskaava tulee olemaan esillä myös vuonna 2017.

Ostoskeskuksen uuden puolen kaavoitus ja kehittäminen ovat edelleen kesken ja ostari tulee olemaan mukana keskusteluissa niin kaavoituksen, teiden rakentamisen kuin mahdollisten häiriöiden vuoksi. Alueen toimijat lisäävät entisestään yhteistyötä, jotta ostoskeskus saataisiin pysymään elinvoimaisena ja vetovoimaisena kauppapaikkana Pihlajamäen asukkaille.

Pihlajamäki-seura tulee olemaan aktiivinen lausunnonantaja ja lausuntoja kirjoitetaan kaikista Pihlajamäkeä koskevista suunnitelmista, kaavailuista ja hankkeista.

Tapahtumia

Pihlajamäki goes Blues -festivaali pyritään järjestämään kesäkuussa 2017. Kiillepuistossa pidettävä maksuton ja päihteetön tapahtuma tulee olemaan aiempien vuosien tapaan tuhti paketti rentoa rytmimusiikkia ja se tulee keräämään useamman tuhatta kuulijaa. Lavalla tullaan näkemään maamme eturivin taiteilijoita.

Helsinki-päivänä luontoryhmä järjestää luontoretken Pihlajamäen viheralueille lähiluontoon. Päivällä on myös koko perheen tapahtuma yhteistyössä Maasälvän leikkipuiston kanssa. Lisäksi arkkitehtuuria ihaillaan opastuksen kera.

We love Pihlis –kyläfestari pidetään syyskuussa 2017. Festari kokoaa yhteen alueen eri toimijat ja koko kylä osallistuu laajalti tapahtumaan pitkin päivää. Ohjelmasta tehdään monipuolinen sisältäen mm. luomutorin, toritanssit, bändejä, teatteria, katuruokaa, näköaloja, katukorista, kahviloita, retkiä, leirinuotion, käsitöitä, kirpputoreja jne.

Seura juhlistaa Suomen itsenäisyyden satavuotista taivalta järjestämällä itsenäisyysjuhlan yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa.
Seura osallistuu muihin paikallisiin tapahtumiin esittelemällä toimintaansa, esimerkiksi Pihlajamäen ala-asteen vanhempainyhdistyksen järjestämiin Marrasjuhliin sekä Pihlajiston ala-asteen Palmumarkkinoille. Myös Leijonien organisoimaan Pihlajamarkkinat -tapahtumaan toukokuussa mennään mukaan.

Yksinäisten joulujuhla ja puurojuhla pidetään joulukuussa.

Seura antaa neljälle koululle rahaa stipendejä varten.

Viestintä

Pihlajamäki-seura ylläpitää ja kehittää Pihlajamäen kotisivuja osoitteessa www.pihlajamaki.info. Kotisivu-uudistus tullaan todennäköisesti tekemään vuonna 2017.

Seura pyrkii julkaisemaan kolme Pihlajamäki.info -paikallislehteä vuonna 2017 ja pitää aktiivisesti yhteyttä alueella ilmestyvien paikallislehtien toimituksiin.

Seuran ilmoitustaulu Pihlajamäen ostoskeskuksella toimii osana tiedottamista ja se on avoinna myös kaikille paikallisille ei-kaupallisille ilmoittajille.

Tapahtumista ja toiminnasta tiedotetaan aktiivisesti Facebookissa.
Seura tiivistää yhteydenpitoa jäseniinsä lähettämällä tiedotteita ajankohtaisista asioista myös sähköpostitse. Jäsenhankintaa edistetään pitämällä asia esillä mm. erilaisissa tapahtumissa.

Pihlajamäki-seura ry, hallitus