Uudisrakennuksia Malmin hautausmaalle

376

Malmin hautausmaan uudisrakennukset valmistuivat heinäkuussa kallion kupeeseen Lahden moottoritien läheisyyteen.

Siellä sijaitsevat nyt huoltokeskus, henkilökunnan sosiaalitilat, metallityöverstas ja koneenkorjaustilat sekä vanhasta asemarakennuksesta siirtynyt entistä tilavampi Amican hoitama lounasruokala-kahvila, joka on myös hautausmaalla kävijöiden käytettävissä. Tulevaisuudessa lienee mahdollista pitää uudistetussa kahvilassa myös muistotilaisuuksia. Uusiin tiloihin siirtyvät myös seurakuntayhtymän puusepät Toukolasta.

Hautausmaan vakinaisen henkilökunnan määrä on 31 ja kausityöntekijöitä on parhaimmillaan 150, kertoo Malmin hautausmaan ylipuutarhuri Juha Ollila. Suurin osa kesätyöntekijöistä on opiskelijoita, jotka viihtyvät hautausmaalla monesti useampina kesinä.

Uusien tilojen valmistuttua vanhassa asemarakennuksessa päätettiin toteuttaa remontti, joka alkoi elokuussa. Rakennukseen tulee odotusrakennuksessa sijainnut hautausmaan toimisto sekä kausityövoiman sosiaalitiloja. Odotustilarakennus jää nyt kokonaan siunaustilaisuuksiin tulevien käyttöön. Suojellun rakennuksen ulkoasu säilyy talon muutosprosessissa ennallaan.

Myös kukkien välityksessä tapahtuu muutoksia. Kasvihuoneet puretaan tänä syksynä ja oma kukkatuotanto loppuu. Kukkien hankinta kilpailutetaan ensi vuonna. Malmin hautausmaalla noin 16 000 haudalla on jonkinasteinen haudanhoitosopimus.

Hautausmaalla käynti pyritään tekemään aiempaa sujuvammaksi, sillä kappelien luona liikennejärjestely muuttuu. Samalla siunaustilojen saattoväelle tulee erillinen parkkipaikka.

Teksti ja kuva: Eero Helkkula

Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 2/2009