Pihlajamäen puistokummit Malmitalolla to 22.3. kello 18-20

313
hyvakasvaa.fi

Tiesitkö, että Pihlajamäki on yksi Helsingin aktiivisimpia kaupunginosia puistokummitoiminnassa? Nyt on hyvä hetki lähteä mukaan tai päivittää omat tiedot: Pihlajamäen ja koko Pohjois-Helsingin nykyisille, tuleville ja ehkä-puistokummeille on infotilaisuus  to 22.3. klo 18 Malmitalolla.

– Tule ja tuo mukanasi vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet ystäväsikin, Riitta Partanen kehottaa. 

PUISTOKUMMI-ILLAN OHJELMA

  • – Mitä on puistokummitoiminta? vapaaehtoistyönkoordinaattori Riitta Partanen
  • – Alueen puistojen tarinoita sanoin ja kuvin, projektipäällikkö Elina Nummi
  • – Vieraslajit ja niiden torjunta, Markus Seppälä Helsingin luonnonsuojeluyhdistys 
  • – Puistojen hoidon haasteet, Staran puistokummiohjaajat ja piiripuutarhurit

Helsinki tarjoaa aktiivisille kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua kotikulmiensa puistojen hoitoon. Vapaaehtoistyötä voi tehdä ryhtymällä puistokummiksi. Puistokummit osallistuvat muun muassa puistojen puhtaanapitoon ja kasvien hoitoon sekä opastustöihin. Puistokummit työskentelevät joko yksin tai ryhmissä. Osa tekee töitä iltaisin, vaikka koiran ulkoiluttamisen tai iltakävelyn yhteydessä.

Puistokummit ovat puistojen ja viheraluden sydämiä. He osallistuvat omalla sopivalla panoksellaan kotiseutunsa puhtaanapitoon, kasvien hoitoon ja opastustöihin.

Tietoa puistokummitoiminnasta saa myös osoitteesta www.hyvakasvaa.fi ja rakennusviraston asiakaspalvelusta (Kasarmikatu 21). Helsingin kaupungin rakennusvirasto on järjestänyt puistokummitoimintaa vuodesta 2005 lähtien.

Tällä hetkellä puistokummeja on Helsingissä 355. Esimerkki hankkeelle saatiin Lontoosta ja New Yorkin Central Parkista. Rakennusviraston puistokummitoiminta kuuluu World Design Capital 2012 ohjelmaan.

Lisätietoja:
www.hyvakasvaa.fi
vapaaehtoistyön koordinaattori Riitta Partanen, riitta.partanen@hel.fi p. 040 719 0824 projektipäällikkö Elina Nummi, elina.nummi@hel.fi, p. 050 388 1410