Pihlajamäki-Seuran järjestämä kunnallisvaalipaneeli veti terveyskeskuksen tuvan täyteen 14.10. tiistai-iltana. Kaksituntisessa tilaisuudessa ei ehdokkaiden välille syntynyt kovin terävää vastakkainasettelua, vaikka välillä tunteet nousivatkin pintaan.
Puheenjohtaja Matti Haron ja yleisön tentattaviksi oli saatu edustava otos paikallisia ja lähialueiden kunnallisvaaliehdokkaita.
Tunnelmaltaan rennossa kaksituntisessa ehdokkaiden välille ei syntynyt kovin terävää vastakkainasettelua. Eniten tunteet nousivat niin yleisössä kuin panelistien joukossa, kun puheeksi tuli Rapakiventien ja Pihlajamäentien kova liikenne sekä se, mitä asialle voisi tehdä. Pientä kinaa synnytti myös Palvelulinjan reittimuutos, jonka seurauksena Liusketien ja Maasälväntien pysäkit muuttuisivat kutsupysäkeiksi. Selväksi tuli, että Palvelulinjojen hyvää toimivuutta arvostetaan Pihlajamäessä.
Tontinvuokrien raju korotus tyrmättiin
Ehdokkaat olivat pitkälti samanmielisiä tonttivuokrien kaavailluista korotuksista. Rkp:n ja Kokoomuksen edustajat toivoivat korotuksille pitkiä siirtymäaikoja, ja muut ehdokkaat pitivät kaavailtuja korotuksia liian suurina.
Täysin yhteneväisiä olivat mielipiteet koskien päiväkoti- ja kouluryhmien pienempiä kokoja sekä sitä, että ulkomaalaistaustaisen lääkärin ja suomenkielisen asiakkaan olisi hyvä ymmärtää toisiaan. Jälkimmäisen parannuskeinoksi toivottiin parempaa valtiollista kotouttamispolitiikkaa sekä terveyskeskusten työolojen parantamista.
Stop töhryille?
Yleisössä vähemmistönä olleita nuoria äänestäjiä saattaa kiinnostaa, mikä oli kunnallisvaaliehdokkaiden kanta graffitien täysikieltoon. Sitä kannattivat Rkp:n, Kokoomuksen, Vihreiden, Kristillisdemokraattien ja Köyhien asialla -puolueen edustajat. Täysikieltoa vastustivat SDP:n, Keskustan, Perussuomalaisten, Vasemmistoliiton, ja SKP:n edustajat.
Pöydän takana rivissä olivat (kuvassa vasemmalta):
malmilainen Stefan Johansson (Ruotsalainen kansanpuolue),
viikkiläinen Miriikka Laakkonen (SDP),
viikkiläinen Johanna Sydänmaa (Kokoomus),
pihlajamäkeläinen Vesa Koskela (Keskusta),
pihlajistolainen Tiina Turkia (Vihreät),
malmilainen Olli Sademies (Perussuomalaiset),
pihlajamäkeläinen Miina Kajos (Vasemmistoliitto),
viikinmäkeläinen Tapio Siirilä (Suomen kommunistinen puolue),
tapanilainen Mikko Rekimies (Kristillisdemokraatit) ja
käpyläläinen Tiina Parkkinen (Köyhien asialla).
Keskustelun aikana nousi moneen kertaan esille, että itseään askarruttavissa kunnallisissa asioissa kannattaa olla yhteydessä paitsi valtuutettuihin myös lautakunnan jäseniin. Useat paikallisesti tärkeät asiat päätetään lautakunnissa, ei valtuustokokouksissa. Esimerkiksi liikennevalojen tai hidasteiden sijoittamiset käsitellään joukkoliikennelautakunnassa.
Näin voit vaikuttaa >
Lautakunnat ja johtokunnat Helsingissä >
Kaupunginvaltuusto >
Tanja Railo
Äänestäminen on alkanut
Pihlajamäessä äänestyspaikkoja on kolme: Pihlajiston ala-aste (Pihlajistontie 1), Pihlajamäen ala-aste (Rapakiventie 20) ja Pihlajamäen nuorisotalo (Moreenitie 2). Äänestyspaikat ovat auki vaalipäivänä kello 9-20. Tarkista oma paikkasi ilmoituskortistasi.
Ennakkoon voit äänestää missä tahansa Helsingin kaupungin ennakkoäänestyspaikassa 15.-21.10. Pihlajamäessä ennakkoääniä voi antaa nuorisotalolla (Moreenitie 2) ma-pe klo 10-18 ja la-su klo 10-15.