Vanhemman Neuvo -ryhmä käynnistyy Pihlajamäessä 2009

227

Pihlajamäessä aloittaa tammikussa Vanhemman neuvo-ryhmä, joka tukee isiä ja äitejä vanhemmuudessa eron jälkeen. Tavoitteena on auttaa huomioimaan lapsen näkökulma erotilanteessa. Lastensuojelun Keskusliiton tukeman projektin ryhmä alkaa kokootua joulukuussa Maasälvän leikkipuiston tiloissa, ilmoittautumiset 9.1.2009 mennessä.

Vanhemman Neuvo-ryhmä on tarkoitettu eropäätöksen tehneille ja eronneille isille ja äideille. Ryhmä tukee vanhemmuutta ja yhteistyötä lapsen toisen vanhemman kanssa eron jälkeen. Tavoitteena on auttaa huomioimaan lapsen näkökulma erotilanteessa. Ryhmän ohjaajana toimii koulutettu ammattilainen.

Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Tapaamisissa puhutaan eron tuomista muutoksista, lapsen tarpeista erotilanteessa ja perheen arjesta eron jälkeen. Ryhmään on ennakkoilmoittautuminen ja kaikki ryhmään tulevat haastatellaan ennen ryhmän alkua. Osallistuminen on maksutonta.

Vanhemman neuvo-ryhmä on osa Lastensuojelun Keskusliiton kehittämishanketta, NEUVO-projektia (2005-2009), jonka päämääränä on lapsen aseman turvaaminen ja lapsen menetysten minimoiminen vanhempien erossa. Hankkeessa on kehitetty varhaisen tuen palveluja eronneille ja eroamassa oleville vanhemmille sekä heidän läheisilleen. Hanke toteutetaan Raha-automaattiyhdistyksen tuella.

Vanhemman Neuvo-ryhmäeronneille isille ja äideille Vanhemman Neuvo-ryhmä on – ammattilaisten ohjaama ryhmä eropäätöksen tehneille ja eronneille vanhemmille, joilla on alaikäisiä lapsia. – mahdollisuus keskustella samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa.

Vanhemman Neuvo-ryhmän tavoitteena on
– tukea vanhemmuutta ja vanhempien välistä yhteistyötä eron jälkeen.
– kiinnittää huomiota lapsen tarpeisiin ja tukemiseen muuttuneessa perhetilanteessa.
– auttaa erottamaan parisuhteeseen ja vanhemmuuteen liittyvät asiat toisistaan.

Ryhmään otetaan 6-10 jäsentä. Ennen ryhmän alkua kaikki ryhmäläiset haastatellaan ja heille kerrotaan tarkemmin ryhmän tarkoituksesta ja tavoitteista.

Eronnut tai eropäätöksen tehnyt pariskunta ei voi osallistua samaan ryhmään. Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa leikkipuisto Maasälvän tiloissa (os. Maasälväntie 3, 00710 Helsinki) 28.1.2009 alkaen. Ryhmä on maksuton.

Jos kiinnostuit, kysy rohkeasti lisää ryhmän ohjaajilta. Ilmoittautumiset ja tiedustelut 9.1.2009 mennessä ryhmän ohjaajille:

Anita Huuhtanen, sosiaaliohjaaja, Leikkipuisto Maasälpä, puh. 310 57558
Saana Manninen, projektisuunnittelija, Lapaset perheverkosto-hanke puh. 040 334 0428