Vate panee palat paikoilleen

523

Edellisessä Pihlajamäen lähiölehden numerossa Salaattisiskot -firman tehonaiset ”heittivät toimittajan pallona” naapuriinsa Asennus-Vate Oy:lle, koska halusivat tutustua sen toimintaan. Parisen vuotta Pihlajamäessä toimineen yrityksen toimistolta Rapakiventie 2:sta löytyy Sari Telekäinen, joka vastaa Asennus-Vaten toimistosta ja taloushallinnosta.

Vate-Asennus Oy:n Sari ja Ilkka Telekäisellä on hyvä ehdotus taloyhtiöille.

– Asiakkaitamme ovat mm. suuret keittiövalmistajat, jotka toimittavat keittiöitä asuntorakennuskohteisiin. Lisäksi teemme esimerkiksi toimistorakennusten taukotilakeittiöitä ja vastaanottotiloja, asennamme myymäläkalusteita ja koulujen kiintokalusteita, Sari kertoo.

Asennus-Vaten liiketoiminta alkoi julkiskalusteista, mutta nyt suurin osa urakoista on keittiöja kiintokalusteiden asentamista Ruuhka-Suomen alueella.

Hyvät työntekijät kullanarvoisia

Sarin mies Ilkka Telekäinen ja toinen osakas Mika Vauhkonen toimivat työnjohtajina 15 hengen yrityksessä, joka aloitti toimintansa kahden omistajansa voimin vuonna 1989.

– Kotitoimisto kävi yrityksen kasvaessa liian ahtaaksi ja hankalaksi. Tämän huoneiston löysimme sattumalta, Sari Telekäinen kertoo.

– Sijainti on hyvä, sillä Kehä I on lähellä. Mutta erityisesti meitä ilahduttaa yhtiön oma talonmies. Hänestä on ollut paljon apua ja tuntuu hyvältä, kun joku pitää paikkoja silmällä silloinkin, kun emme itse ole täällä, Ilkka Telekäinen toteaa.

Kalusteasennus on huolellista ja tarkkaa työtä. Työssä pärjääminen vaatii hyvää silmää ja kykyä tulla toimeen asiakkaiden kanssa heidän tiloissaan. Rakennustöissä kaikki ei aina mene niin kun alunperin suunniteltiin, joten tarvitaan myös taitoa ratkaista eteentulevia ongelmia.

– Tällä hetkellä meillä on hyvä porukka kasassa, mutta niin meillä kuin alalla yleensäkin on jatkuva pula hyvistä työntekijöistä. Tervetuloa vaan esittäytymään, jos asennustyö tuntuu omalta, Ilkka kehottaa.

Vinkki taloyhtiöille

Asennus-Vate ei ehkä ole oikea firma yksittäisten asukkaiden kotona tehtäviin asennustöihin, mutta taloyhtiöille Ilkalla on ehdotus:

– Jos taloyhtiöt tulevien putkiremonttien yhteydessä päätyvät keittiö- ja kylpyhuoneen kalusteissa yhteishankintoihin, niin meihin kannattaa olla yhteydessä. Meillä on myös taitoa suunnitella kalustuksia sekä hyvät suhteet kalustevalmistajiin.

Ilkka kehottaa tutustumaan yrityksen verkkosivuihin osoitteessa www.asennus-vate.fi.

Pallo pyörii

Sari Telekäisen mielestä Pihlajamäen ja ostarin palvelut sopivat heidän tarpeisiinsa.

– S-Market on hyvä ruokakauppa ja on kiva, että posti on tuossa lähellä. Niiden lisäksi olen käynyt Pihlajamäen Fysioterapiassa jumittavia niskojani hierottamassa. Nyt ostarille on ilmestynyt tekstiilipaino Paitamylly. Se kiinnostaa, sillä Asennus-Vate teettää t-paitoja asennusmiehille työkäyttöön.

Seuraavaksi toimittaja ottaa siis suunnaksi ostarin kellarin.

Teksti ja kuva: Riitta Sivonen

Julkaistu Pihlajamäen lähiölehdessä 2/2007