Verkostoitumalla voittaa

500

Liusketien alkutaipaleella, siinä vähän Lähiöasemasta eteenpäin, on silmä sattunut silloin tällöin ikkunaan, jossa lukee Taltec Oy. Talotekniikkaa? Tässä tapauksessa nimi on enne, sillä yritys tarjoaa talotekniikkasuunnittelua ja rakennuttamispalveluja. Lähiölehden juttusarjaan sen valitsi edellisen jutun yrittäjä, joten käydään peremmälle kyselemään lisää.

Toimitiloissa on iltapäivällä hiljaista ja rauhallista. Ja siistiä. Missä ovat rakennuspiirustusten vinot pinot, missä kaikki piirustuslautojensa ääressä touhuavat kiireiset suunnittelijat, lyijytäytekynä korvansa takana, harppi rintataskussa. Eikö bisnes suju?

– Kyllä sujuu, naurahtaa toimitusjohtaja Tapani Muttonen. Palveluksessamme on kymmenkunta talotekniikan ammattilaista. Osa työskentelee täällä ja osa etänä. Tätä porukkaa täydentävät vielä yhteistyöverkostoomme kuuluvat rakennus- ja sähköalan ammattilaiset. Tarjoamistamme palveluista listaisin rakennuttamisen, projektinjohdon, LVI-suunnittelun, hankesuunnitelmat, esisuunnitelmat, valvonnan ja kuntokartoitukset.

Laatua ja luotettavuutta

Rakennusalallakin suunnittelu ja projektinhallinta on putsattu työpöydiltä tietokoneille ja verkkoon jo ajat sitten. Nyt ihmiset menevät perässä, ainakin jos haluavat menestyä. Verkostoituminen on ollut myös Taltecin valinta. Sen rooli on johtaa homma alusta loppuun ”verkon keskellä”, eli se hankkii työn ja sille parhaat toteuttajat.

– Suurimpia asiakkaitamme ovat Senaatti-kiinteistöt, Helsingin Yliopisto, HUS-kiinteistöt ja monet ministeriöt. Ne ovat aikaisemmin hoitaneet itse rakennushankkeidensa rakennuttajan tehtävät, mutta nyt tuon palvelun voi kilpailuttaa ja ostaa alan parhailta ammattilaisilta. Meillä on laaja ja hyvin joustava verkosto. Olemme onnistuneet pitämään työmme laadun korkealla. Yksi menestymisen perusedellytys on luottamus, sen hankkiminen ja siitä kiinni pitäminen. Etenkin kun alalta nousee jatkuvasti esiin esimerkkejä harmaan talouden jylläämisestä, Muttonen toteaa.

Tässähän olisikin nyt loistava tilaisuus verkostoitua, kun tuo Taltecin osaaminen kuulostaa äkkiseltään ihan putkiremontilta! Pihlajamäkeläisten taloyhtiöiden kevätkokouksissa on talotekniikkaa ja etenkin siihen liittyvää putkiremonttia pyöritelty puheissa kuin kuumaa perunaa.

– Meidän toimintamallimme on rakennettu palvelemaan etupäässä julkishallinnon ja yrityspuolen tarpeita. Yksityisille taloyhtiöille meillä ei ole tarjottavaa. Muutamia yhteydenottoja täältä Pihlajamäestä on tullutkin, mutta olemme valitettavasti joutuneet myymään ei-oota, Muttonen kertoo.

Taltec Oy:n tähänastisista hankkeista mittavin on ollut Espoon Tapiolassa sijaitseva WeeGeen museokeskus, jonka LVIA-suunnittelu on yrityksen käsialaa. Rakennuskompleksin ilmanvaihtokonehuonekin on jalkapallokentän kokoinen. Helsingin yliopiston hankkeet Viikissä ovat vaikuttaneet toimipaikan valintaan.

– Pihlajamäki on sijainniltaan ja liikenneyhteyksiltään erinomainen. Ensimmäiset toimitilamme olivat Kivipyykintiellä, ja nyt olemme majailleet nelisen vuotta tässä. Asuinrakennuksen yhteydessä on hyvä olla. Täällä on ainakin erittäin rauhallista ja näissä taloissa asuu kivaa porukkaa. Pitävät vähän paikkoja silmällä.

– Lähiöasemalla on varmasti hyvä vaikutus alueeseen. Olimme viime kesänä bluusseissa mukana ja se tapahtuma kyllä todisti, että porukalla on täällä Pihliksessä hyvä meno päällä – hyvä verkosto, Muttonen toteaa.

Lisää tietoa Taltec Oy:stä löydät osoitteesta www.taltec.fi

Teksti ja kuva: Riitta Sivonen Tämä artikkeli on ilmestynyt Pihlajamäen lähiölehdessä 1/2009