Viikin kirjasto juhlii 10-vuotista taivaltaan syyskuussa

207

Viikin Infokeskus Korona avattiin syksyllä 1999. Tuolloin Pihlajamäen kirjasto siirtyi Infokeskuksen tiloihin jatkaen toimintaansa Viikin kirjastona. Kaupunginkirjasto ja tiedekirjasto järjestävät 4.9. klo 12-15 pihajuhlat asiakkaille Infokeskuksen pihalla.

1999 Rakennuksessa aloitti toimintansa myös Viikin tiedekirjasto, joka yhdisti kampuksen  tiedekunta- ja laitoskirjastot, jotka olivat aiemmin toimineet eri  puolilla kaupunkia, yhdeksi isoksi tiedekirjastoksi. Kirjastojen rinnakkaiselo Infokeskuksessa on tehnyt tiedekirjaston tilat ja aineiston tutuksi monelle kaupunginkirjaston kävijälle.

Konkreettista yhteistä toimintaa ovat mm. kirjastojen yhteinen lehtilukusali ja käsikirjastoalue joka yhdistää kirjastojen tiloja. Kirjastojen yhdessä järjestämistä tapahtumista tunnetuin on vuotuinen  Lucian päivän markkinat joulukuussa.Viikin kirjasto juhlii syntymäpäiviä tarjoamalla asiakkaille erilaisia tapahtumia syyskuun aikana.

Kaupunginkirjasto ja tiedekirjasto järjestävät 4.9. klo 12-15 pihajuhlat asiakkaille Infokeskuksen pihalla. Tarjolla on makkaranpaistoa, mehua ja poistokirjojen myyntiä. Opastetut kierrokset Infokeskuksen tiloihin lähtevät klo 13 ja 14 sisääntuloaulasta.Peli-iltapäivät lapsille ja nuorille järjestetään ti, ke ja to 8.-10.9. klo 14-18. Tarjolla on mm. Wii- ja Playstation-pelejä kirjaston tiloissa. Tarkemmat tiedot peleistä ja aikatauluista tulevat myöhemmin.

Kirjaston virallisena syntymäpäivänä ti 15.9. tarjoamme asiakkaillemme kahvia koko päivän ajan.Lorutuokio vauvaperheille ke 16.9. klo 18.00. Vetäjänä Outi-Maria Takkinen, joka veti myös huippusuosittuja ”Körö körö kirjastoon” –loruhetkiä Helmet-kirjastoissa 2008. Vauvat, vanhemmat, mummot ja vaarit mukaan opettelemaan vanhoja ja uusia loruleikkejä!

Viikkiläinen kirjailija Sirpa Kähkönen on tunnettu sota-ajan naisten elämää kuvaavista koskettavista romaaneistaan, joista ”Lakanasiivet” sai ”Kiitos kirjasta”-palkinnon ja oli myös Finlandia-palkintoehdokkaana. Hän kertoo tuotannostaan torstaina 17.9. klo 18.00.Kirjastossa on syyskuun ajan esillä valokuvanäyttely Pihlajamäen ja Viikin kirjastojen vaiheista.

Syksyllä on luvassa myös asiakkaiden paljon toivoma perjantain aukiolon pidennys. 17.8. alkaen Viikin kirjasto on avoinna maanantaista torstaihin klo 10-20, perjantaisin klo 10-18 ja lauantaisin klo 10-16.