Vuosi 2015 tuo festareita Pihlajamäkeen

367
kassit

Pihlajamäki-seura järjestää vuonna 2015 kaksi isoa tapahtumaa: We love Pihlis -kyläfestarin lauantaina 5.9. ja koko pääkaupunkiseudun asukkaille suunnatun Pihlajamäki goes Blues -musafestarin lauantaina 6.6.

Kyläfestarin ohjelmassa on perinteiseen tapaan mm. Luomutori, puhallinorkesteri ja tanssit ostarilla, käsityömyyjäiset ja kirppis, Graniittien tornitalon avoin kattoterassi, Nutalla avoimet ovet ja paljon ohjelmaa lapsille. Blues-festarin esiintyjiä tänä vuonna ovat Melrose, Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast feat. Honey B & Kuloniemi, Robbie Hill ja Frim Fram feat. Seppo Luusalo

Helsinki-päivänä 12.6.luontoryhmä järjestää luontoretken Pihlajamäen lähiluontoon. Yksinäisten joulujuhla ja puurojuhla pidetään joulukuussa. Seura on mukana myös Pihlajamäen ala-asteen Marrasjuhlassa ja Pihlajiston ala-asteen Palmumarkkinoilla.

Miten käy asukastalojen, entä Aarnikanmäen?

Vuonna 2015 iso kysymys Helsingissä on asukastalojen kohtalo. Pihlajamäen lähiöasemalla on erittäin suuri merkitys alueen asukkaille ja sen menettäminen olisi paha takaisku koko alueelle. Nykyinen toimintamalli on osoittautunut erittäin toimivaksi ja tehokkaaksi. Seura puolustaa omaa asukastaloa yhteistyötä mm. Tukiyhdistys Pihlan kanssa.

Helsingin yleiskaavan luonnoksessa Pihlajamäen arvokkaita luontokohteita kuten Aarnikanmäki, pohjoinen lehtometsä ja Porraskallio on merkitty kokonaan rakennettavaksi. Seuran kanta on, että Pihlajamäen historialliset luontokohteet on säilytettävä virkistyskäytössä.

Seura ottaa kantaa yhä ajankohtaiseen Helsingin yleiskaavasuunnitteluun, ja ajankohtaiseksi tulee myös Pihlajamäen ostoskeskuksen uuden puolen kaavoitus keväällä 2015. Ja tuttuun tapaan seura jakaa alueen neljälle koululle rahaa stipendejä varten.

Asukkaat hohoi!

Pihlajamäki-seura on asukkaiden oma etujärjestö. Mitä te haluavat omalla asuinalueella tehdä, nähdä ja kuulla? Seura tarjoaa hyvän kanavan vaikuttaa paikalliseten asioiden puolesta ja vaikkapa järjestää yhteistapahtumia. Seura pyrkii vaikuttamaan siihen, että asukkaille järjestetään tilaisuuksia, joissa heillä on mahdollisuus kuulla kaupungin suunnitelmista alueen kehittämiseksi ja vaikuttaa niihin.

Pihlajamäki-seura ylläpitää ja kehittää Pihlajamäen kotisivuja osoitteessa www.pihlajamaki.info, ja julkaisee Pihlajamäen lähiölehteä myös vuonna 2015.

Seuran ilmoitustaulu Pihlajamäen ostoskeskuksella toimii osana aktiivista tiedottamista ja se on avoinna myös kaikille paikallisille ei-kaupallisille ilmoittajille. Seura pitää aktiivisesti yhteyttä alueella ilmestyviin paikallislehtien toimituksiin.