Pihlajamäki-seuran logo

Pihlajamäki-seura toimii sääntöjensä mukaan Pihlajamäen asukkaiden etujärjestönä. Seura pyrkii edistämään alueella asuvien ja toimivien ihmisten ja yritysten yhteisöllisyyttä, hyvinvointia, viihtyvyyttä, viestintää, kanssakäymistä ja yhteistoimintaa. Seura yrittää myös ehkäistä syrjäytymistä ja eriarvoisuutta keskustelemalla ja olemalla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa sekä tekemällä yhteistyötä lukuisten organisaatioiden kanssa.

Pihlajamäki-seura on Helsingin kaupunginosayhdistykset (HELKA) ry:n jäsen ja sen myötä Suomen Kotiseutuliitto ry:n jäsen. Pihlajamäessä toimii useita eri yhteisöjä ja järjestöjä, jotka yhteistyössä ja verkostona haluavat kehittää Pihlajamäkeä entistä viihtyisämmäksi asuinalueeksi.

Seuran toiminta perustuu täysin vapaaehtoistyöhön.

Lausuntoja

Yleiskaava tulee olemaan esillä myös vuonna 2017.

Ostoskeskuksen uuden puolen kaavoitus ja kehittäminen ovat edelleen kesken ja ostari tulee olemaan mukana keskusteluissa niin kaavoituksen, teiden rakentamisen kuin mahdollisten häiriöiden vuoksi. Alueen toimijat lisäävät entisestään yhteistyötä, jotta ostoskeskus saataisiin pysymään elinvoimaisena ja vetovoimaisena kauppapaikkana Pihlajamäen asukkaille.

Pihlajamäki-seura tulee olemaan aktiivinen lausunnonantaja ja lausuntoja kirjoitetaan kaikista Pihlajamäkeä koskevista suunnitelmista, kaavailuista ja hankkeista.

Tapahtumia

Pihlajamäki goes Blues -festivaali pyritään järjestämään kesäkuussa 2017. Kiillepuistossa pidettävä maksuton ja päihteetön tapahtuma tulee olemaan aiempien vuosien tapaan tuhti paketti rentoa rytmimusiikkia ja se tulee keräämään useamman tuhatta kuulijaa. Lavalla tullaan näkemään maamme eturivin taiteilijoita.

Helsinki-päivänä luontoryhmä järjestää luontoretken Pihlajamäen viheralueille lähiluontoon. Päivällä on myös koko perheen tapahtuma yhteistyössä Maasälvän leikkipuiston kanssa. Lisäksi arkkitehtuuria ihaillaan opastuksen kera.

We love Pihlis –kyläfestari pidetään syyskuussa 2017. Festari kokoaa yhteen alueen eri toimijat ja koko kylä osallistuu laajalti tapahtumaan pitkin päivää. Ohjelmasta tehdään monipuolinen sisältäen mm. luomutorin, toritanssit, bändejä, teatteria, katuruokaa, näköaloja, katukorista, kahviloita, retkiä, leirinuotion, käsitöitä, kirpputoreja jne.

Seura juhlistaa Suomen itsenäisyyden satavuotista taivalta järjestämällä itsenäisyysjuhlan yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa.
Seura osallistuu muihin paikallisiin tapahtumiin esittelemällä toimintaansa, esimerkiksi Pihlajamäen ala-asteen vanhempainyhdistyksen järjestämiin Marrasjuhliin sekä Pihlajiston ala-asteen Palmumarkkinoille. Myös Leijonien organisoimaan Pihlajamarkkinat -tapahtumaan toukokuussa mennään mukaan.

Yksinäisten joulujuhla ja puurojuhla pidetään joulukuussa.

Seura antaa neljälle koululle rahaa stipendejä varten.

Viestintä

Pihlajamäki-seura ylläpitää ja kehittää Pihlajamäen kotisivuja osoitteessa www.pihlajamaki.info. Kotisivu-uudistus tullaan todennäköisesti tekemään vuonna 2017.

Seura pyrkii julkaisemaan kolme Pihlajamäki.info -paikallislehteä vuonna 2017 ja pitää aktiivisesti yhteyttä alueella ilmestyvien paikallislehtien toimituksiin.

Seuran ilmoitustaulu Pihlajamäen ostoskeskuksella toimii osana tiedottamista ja se on avoinna myös kaikille paikallisille ei-kaupallisille ilmoittajille.

Tapahtumista ja toiminnasta tiedotetaan aktiivisesti Facebookissa.
Seura tiivistää yhteydenpitoa jäseniinsä lähettämällä tiedotteita ajankohtaisista asioista myös sähköpostitse. Jäsenhankintaa edistetään pitämällä asia esillä mm. erilaisissa tapahtumissa.

Pihlajamäki-seura ry, hallitus


Rakastu Pihlikseen

Pihlajamäen juhlavuoden tunnus I love Pihlis -leima on vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Tunnuksen on suunnitellut pihlajamäkeläinen Kimmo Sjöblom.

 

I love Pihlis - all you need is love!

Lauantaina 8.9. koko Pihlajamäki on yksi iso festari. Aamusta iltaan. 

OTTEITA OHJELMASTA: Ostarilla tanssitaan wanhoissa tunnelmissa, ja Juno vaihtaa vaihteen räppiin. Taloyhtiöiden pihoilla juhlitaan ja svengataan 60-luvun hengessä ja releissä. Tornitalon terassilta katsellaan, mitä Tallinnaan kuuluu. Hard Book Cafe pöllähtää ostarille. Koululaiset perheineen yllättyvät Pihliksestä 11 eri rastilla. Tervetuoa Pihlikseen uudet ja vanhat, asukkaat ja vieraat.

klo 8.15-9 Liikkuen Wetreäx - tasapainoilu- ja verryttelyjumppaa aamuvirkuille. Ostarin toriaukea (Meripihkatie 3)

 klo 8.30-12 Partio kuuluu kaikille! Paikalla puolijoukkue, laavut, liput ja kyltit. Luvassa kilpailuja, pelejä, leikkejä sekä tietysti letunpaistoa. Joko osaat heittää lätyn? Tule tutustumaan lippukunta Aanivalkeisiin (Kiillekuja 3:n takapiha).

klo 8.30-12 Pihlis-rastit koululaisille perheineen, 2580 metriä. 11 asiaa Pihliksestä, mitä et varmasti tiennyt ennen - vai tiesitkö?
- klo 8.30 Pihlajamäen ala-aste starttaa (Rapakiventie 2)
- klo 9 on Pihlajiston ala-asteen vuoro (Pihlajistontie 1)
- klo 10.30 Helsingin uusi yhteiskoulu (Lucina Hagmanin polku 5) ja yläasteikäiset vauhtiin 

klo 10-11.30 Actionia ja musaa lapsille, päiväkoti Pihlajamäen piha 
- klo 10-11.30 toiminnallisia ja liikunnallisia pisteitä päiväkoti-ikäisille 
- klo 10.30-11.00 Jari ja Maisa Duo.
Isohali! Terapia-alpakoita ja miniponeja puistossa Uutelan aukiolla

klo 10-14 Kansanjuhla ostarilla (Moreenitie 1)
Lipunnostoa ja räppiä! Jalalla koreasti tai miksauspöydän viereen notkumaan, valitse oma mestasi.
- klo 10 wanhan ajan tanssiorkesteri
- klo 11 Eero Helkkulan tervehdys 50-vuotiaalle Pihlajamäelle
- klo 11 tanssi se vaan jatkuu
- klo 11.45 Helsingin kaupungin tervehdys, Rakel Hiltunen
- klo 12 Orffit nostaa kannat kattoon. Eli rentoa menoa ja meininkiä lapsille ja lapsenmielisille
- klo 13 Juno räppää!!!

 klo 10-17 Siivouspäivä Pihliksessä Uutelan aukiolla (Maasälväntien alku)

- Siivoa nurkat ja vintit ja heittäydy myyntihommiin! Ja tule tekemään löytöjä - kierrätys kannattaa aina!

klo 11-15 Hard Book Cafe. Kovia kirjoja vai siis mitäh!? Ostarin toriaukea (Meripihkatie 3)

klo 12.30-15 Partio kuuluu kaikille! Paikalla puolijoukkue, laavut, liput ja kyltit. Luvassa kilpailuja, pelejä, leikkejä sekä tietysti letunpaistoa. Joko osaat heittää lätyn? Tule tutustumaan lippukunta Aanivalkeisiin ostarin toriaukiolle (Meripihkatie 3). 

klo 14-14.15 Vartin performanssi. Tuokio paikallisten aiheiden ja tarinoiden maailmassa. Mausteena fiktiota ja seassa silkkaa improa! Nuorisotalo (Moreenitie 2). 

klo 14-16
Nyt näkee toooosi kauas! Graniittie 13:n näköalaterassi avoinna kaikille. 

klo 16-20
Maasälväntie 16 = 50 vuotta!
- Rokkaa, rokkia ja valokuvanäyttely.

klo 16-18 Hyppää kärryn kyytiin! Hevosajeluja Maasälväntien ja Rapakivenkujan välillä. Kello 16-17 lähdöt Maasälvän leksun nurkilta, kello 17-18 Rapakivenkujan takametsistä. 


klo 17 -21
, Rapakivenkuja 3-4-5 goes 60's
- Pue ylle retroreleet ja nauti retrokahvilan tarjoiluista: suolaista ja makeaa
- Pihakaraoke 60-luvun biisein
- Taikurikoulu lapsille, kasvomaalausta ja katuliituja
- Vanhoja valokuvia pihamailta

klo 20-03 Back to the 60's -party, Bar U2 (Meripihkatie 1 )
-60-luvun karaoke klo 20 alkaen
- Luthor´s Dream – Pihliksen omat pojat klo 23 alkaen
- Paras hippiasu palkitaan


I LOVE PIHLIS -päivän tekevät:

Asukkaat, asukkaat ja asukkaat

Pihlajamäen ala-aste
Pihlajiston ala-aste
Maasälvän leikkipuisto
Päiväkoti Pihlajamäki
Helsingin Uusi Yhteiskoulu 

Maasälväntie 16
Rapakivenkuja 3-4-5
Sato

Pihlajamäki-seura
Partiolippukunta Aarnikarhut
Partiolippukunta Aarnivalkeat
MLL:n Pihlajamäki
Lions Club Pihlajamäki

Pihlajamäen ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys

Malmin seurakunta, Pihlajamäen seurakuntapiiri
Liikuntavirasto
Nuorisoasiainkeskus 
Malmitalo
Sosiaalivirasto, Pihlajamäen aluetyö
Viikin kirjasto


Ai, haluat vielä jotain muutakin? Ei hätää, I love Pihlis -päivänä Pihlajamäki on juuri sitä mitä sinä haluat. Ilmoita oma tapahtumasi ja ideasi mukaan tapahtumien ketjuun. Lähetä sähköpostia paivi.seikkula(at)gmail.com tai Pulahda tästä mukaan >

 

Järjestää = asukkaat itse

Juhlavuoden järjestävät Pihlajamäen asukkaat > eri kokoonpanoineen yhdessä muiden Helsingin toimijoiden kanssa.

  • Asukkaat, noin 7200 kpl
  • Yhdistykset kuten Pihlajamäki-seura, Pihlajamäen leijonat, lippukunta Aarnikarhut, Huvigaanit, ala-asteen vanhempainyhdistys ja ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys.
  • Pihlajamäen kirkko ja Helsingin kaupunki, mm. Maasälvän leikkipuisto, Pihlajamäen nuorisotalo, kaupunginmuseo, kaupunginkirjasto ja Pihlajamäen aluetyö

Katso myös I love Pihlis -päivän (8.9.2012) järjestäjät >

Lisätiedot:
Juhlavuoden koordinointi: Sini Heino-Mouhu, puh. 040 334 7415
Juhlavuoden tiedotus: Päivi Seikkula, puh 040 700 5410

 

 

Juhlavuosi sun ja mun makuun


Pihlajamäki juhlii - juhli sinäkin! Tämän juhlavuoden tekijöitä olemme me asukkaat itse. Sinä, minä ja me. Kaikki on mahdollista.

Hyppää suoraan asiaan ja tee suunnitelmistasi totta. Tai ota porukasta vauhtia ja tehdään juhlavuodesta ikimuistoinen yhdessä. 

Helsingin 200 v.-pääkaupunkijuhlat täydentävät Pihliksen juhlaa.

Katso myös I love Pihlis -päivän (8.9.2012) järjestäjät >